У двох кнігаз 153 сторінки, першу книгу хлопчик читав 10 днів, а другу 7 днів прочитуючи кожен день однакову кількість сторінок Скільки сторінок в

У двох кнігаз 153 сторінки, першу книгу хлопчик читав 10 днів, а другу 7 днів прочитуючи кожен день однакову кількість сторінок Скільки сторінок в

  • Отже, мій друг. Давайте вирішувати!
    Возьмм за "х" кількість сторінок в день і отримаємо рівняння
    10х + 7х = 153
    17х = 153
    х = 153/17
    х = 9

    Значить 9 стр / день.
    10 * 9 = 90
    7 * 9 = 63

    Відповідь: 1 книга - 90 сторінок;
    2 книга - 63 сторінки.

  • Всього в двох книгах-153стор
    1кніга через 10 днів
    2 книга-за 7 днів
    при цьому прочітиал завжди однакову кількість сторінок
    1) 10 + 7 = 17дней читав обидві книги
    2) 153/17 = 9страніц прочитував кожен день
    3) 9 * 7 = 63 сторінки в другій книзі
    4) 9 * 10 = 90 сторінок в 1 книзі
    Поставив "СПАСИБІ"

Добавить комментарий

1 + 5 =